گزارش نقایص اصلی آیین نامه های قانون برگزاری مناقصات

گزارش نقایص اصلی آیین نامه های قانون برگزاری مناقصات

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، با توجه به مطرح شدن یک پیشنهاد برای تغییر آیین‌نامه‌های قانون برگزاری مناقصات، معاونت اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس گزارشهایی را درباره‌‌ی نقایص اصلی آیین نامه های مناقصات و آیین‌نامه‌های یادشده و شیوه‌ی مناسب برای اصلاح واقعی این آیین‌نامه‌ها منتشر‌کرد.

شایان ذکر است در حالی که سازمان برنامه و بودجه کشور از هیأت دولت و کمیسیون اقتصادی دولت خواسته‌است که با حذف مفاد تبصره‌ی 2 بند «ت» ماده‌ی 3 آیین‌‌نامه‌ی بند «الف» ماده‌ی 26 قانون برگزاری مناقصات عملاً راه انعقاد قرارداد تعاونی‌های کارکنان و صندوق‌های بازنشستگی با دستگاه های ذیربط خود را بازکند، گزارش مرکز پژوهشهای مجلس به صراحت تأکید‌ کرده‌است که این اقدام به معنی اصلاح آیین‌نامه‌های قانون برگزاری مناقصات نیست و به معنی حذف مهمترین نقاط قوت آیین‌نامه‌ها است.

طبق گزارش مرکز پژوهشها:
همچنین تبصره‌های «1» و «2» بند «ت» ماده‌ (3) آیین‌نامه‌ی بند «الف» ماده‌ی 26 از نقاط قوت برجسته‌ی این آیین‌نامه‌ها و اقدامی مناسب برای اصلاح فضای معاملات و تدارکات عمومی کشور محسوب می‌شود. تبصره‌ «1» بند «ت» ماده‌ (3) این آیین‌نامه، درج نام «شرکت‌های وابسته، تعاونی‌های کارکنان، صندوق‌های بازنشستگی و نظایر آن» را در فهرست‌ها برگزاری «مناقصات محدود» ممنوع و این‌ قبیل مناقصه‌گران را ملزم و مقید به شرکت در مناقصات عمومی کرده‌است.

منبع

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *